Astu sisään värien puutarhaan

Tervetuloa virtuaalinäyttelyyni, jossa pääset tutustumaan teoksiini ja historiaani taidemaalarina.  Olet myös tervetullut katsomaan maalauksia työhuoneelleni. Suurin osa sivustolla esitellyistä teoksista on saatavilla. Mahdollisuus myös tilaustöihin.

Paulan kuva: Jonna Hovi-Horkan/HS

Kuva: Jonna Hovi-Horkan/HS

Loitsuja

Luonnon runsautta

Toscanan tunnelmia

Kukkivia puita

Kukintaa

Aika on aina

Vuodesta 2008 olen käyttänyt maalauksissani kirjoitusta rakenteellisena elementtinä. Kirjoitus on viivakieleltään monimuotoista ja sen rytmiä voi hyödyntää visuaalisena rikkautena maalauksen sisällä. “Minusta on alkanut tuntua, että abstrakti maalaus on tie itseen”, sanoi eräs oppilaani. “Se antaa suuremman vapauden nähdä kuin perinteinen, esittävä maalaustaide. Kun ihminen muuttuu, näkökulma teokseen muuttuu – siis teos muuttuu myös.”

Rooma

Kulkiessani Vatikaanin alueella  Roomassa 2012 Villa Lanten vierailuni aikana joka puolella oli merkkejä katukuvassa roomalaiskatolisen kirkon vallasta mm. katujen ja teiden nimissä sekä kiveen kaiverretuissa tai paperiin painetuissa leimoissa. Trasteveren kaupunginosassa kuvasin joitakin satoja pittoreskeja seinäpintoja. Niistä värit ja tunnelmat Rooma-teoksiin. Työt olivat ensikertaa esillä Taidesalongissa 2013.

Shamaanimatkoja

Shamaanimatkat tulivat elämääni yllättäen, etsimättä yhdeksän vuotta sitten. Matkat vievät toisiin todellisuuksiin, muihin ulottuvuuksiin. Olen ollut liikkeellä nuoren tyttömäisen energian viemänä. Lähes kaikki matkat on kirjattu pieniin vihkoihin. Matkat ovat kuin uni, eri pituisia ja polveilevia kertomuksia, välähdyksiä, näkyjä. Hyvin värikkäinä ja visuaalisesti vaikuttavina kokemuksina matkat ohjasivat maalaamaan katkelmia koetusta.

Tm-Galleria 2005

Hiilitöitä

Croquis

Katso ihmistä. Viiva, rytmi, liike – muoto ja rakenne – valo iholla, valo tilassa, malli tilassa; taiteen peruskysymykset ovat aina mallia kuvattaessa läsnä. Croquis-piirustuksessa vangitaan kaikki tämä kolmessa minuutissa, puolessa minuutissa, jopa mallin liikkuessa. Mikä muu kohde kuin ihminen voi taipua niin uskomattomiin asentoihin ja suostuu pysymään tutkittavana. Ihmisen vartalo on loputtoman muuntuva. Ihminen on kaunis, oli hän hetkellisten käsitysten mukaan minkä näköinen tahansa. Ihminen on kiinnostava itsessään.

Akvarelleja

Hiili ja maali

Egypti-sarja

Sarjallinen työskentely käy luonnostaan kun on keskittynyt johonkin teemaan pitemmän aikaa. Faraoiden aika Egyptissä on valtava kulttuurihistorian lähde. Hautojen runsaat kivileikkaukset, reliefit, freskot ja kuoleman kirjat papyruskääreissä, muumiot sekä rikas esineistö välittävät tietoa uskonnosta, maanviljelystä ja käsityöläisyyden korkeasta tasosta. Esineistöä, jopa kokonaisia hautoja on tuotu Eurooppaan sotasaaliina ja niitä on päässyt katsomaan museoihin eri kaupungeissa. Kairon museossa näin vähemmän maalauksia kuin esim. Berliinissä Egyptiläisen taiteen museossa. Egyptisarjan työt on maalattu temperalla, jossa pigmentin sidosaineena on käytetty kananmunan keltuaista. Tekniikka tekee mahdolliseksi puhtaan väripigmentin käytön sekoittamatta valkoista himmentämään värin loistoa.

Kalevala-sarja

Kirjoitettu Kalevala on runsas ja värikäs. Olen näissä teoksissa tuonut esille jotain kokemaani abstraktisti ja melko yksinkertaisesti. Lapsiryhmä oli katsomassa näyttelyäni Vantaan taidemuseossa. Yritin esitellä teoksiani. Paljon he näkivätkin. Pieni poika kysyi teoksen Neito kohdalla ”Missä se neito tossa on”. No, oli vain vaaleaa, kevyttä ja joitain pieniä tarvekaluihin viittaavia muotoja.

Galleria Katariina / Orgaaninen ja epäorgaaninen

1990-luvun teoksia

Tasapainoilua

 Ensimmäinen esiintymiseni “Tasapainoilua” tapahtui STS:n näyttelyssä vuonna 1989. Täältä lähdettiin.

Julkinen taide & ympäristöteokset

Ympäristöteoksiani on nähtävillä pääkaupunkiseudulla Vantaalla alikulkusillan seinissä sekä meluaidassa. Julkisesti maalauksiani on esillä mm. useissa valtion virastoissa – kaukaisin on Teheranissa Suomen suurlähetystössä.